Как да изберем лятно училище?
март 6, 2017 Тодор Стайнов

Как да изберем лятно училище?

Лятната почивка е нещо, от което всеки има нужда. Възможностите са неограничени и може да отидеш до всяка точка на света, където да се забавляваш по начин, по който не си подозирал. Един точно такъв хубав избор е летният лагер/ училище.

Летните лагери са отличен избор за децата, така и за техните родители. Отивайки на почивка в друга страна, не просто откриваш невероятни нови светове, но и се развиваш и преоткриваш. Чудесен пример за такъв тип лагери за деца и младежи са тези на English tours. Чрез нашите лагери детето ви може да се запознае с Англия и да подобри английския си език по най-ефективния начин – практикувайки го в реална среда.

Ако се разровите из интернет, можете да откриете редица агенции, предлагащи най-различни летни пакети. Но как да изберем правилното лятно училище за нашето дете? Ето няколко съвети, как да изберете най-подходящия  лагер за вашето дете:

 1. Изберете правилната обучителна програма

Първо, изберете предмет, по който искате вашето дете да напредне и работи. Най-често срещаните лагери са езиковите –  част от тях предлагат нестандартно обучение, чрез игри и забавления, което определено би се харесало на малките. English tours предлага обучение от английски учители от най-добрите училища в Англия, за най-добри резултати.

 1. Прочетете отзиви за агенцията

Както при всяко избиране на продукт, отзивите са важна част от оценката. За това обърнете внимание на агенцията, предлагаща услугата. Проучете я, потърсете мнения. Сигурността е важна, щом става въпрос за детето ви. Лагерите не са просто английски език, забавления, усмивки, моменти.  Той е начин на мислене. Езиковите лагери могат да предлагат много, но само когато са организиране от правилните мениджъри, а ние разполагаме с над 12 опит в няколко европейски държави и от скоро сме и в България.

 1. Разгледайте програмата

След като вече сте проверили агенцията  и сте решили, че ще се спрете на нея. Разгледайте офертите и програмата. Обмислете дали обучителната и развлекателната програма е подходяща за вашето дете. Допитайте се и до него – все пак и то има глас в избора.
Обърнете внимание не само на учебния процес, но и на времето, което се прекарва извън него. Важно е в каква среда е детето – може да живее и учи в пансион, но може да отседне и в проверено местно семейство, а това определено ще обогати житейския му опит.

 1. Помислете за забавленията

И най-накрая, не забравяйте –  летният лагер не е само за учене, помислете и за забавлението на вашето дете.  Заведете го на лагер, на който ще си прекара наистина добре и ще се забавлява всекидневно. Все пак и малките имат нужда от почивка след края на учебната година.

Летните училища на English Tours изграждат личността на вашето дете. Приятелството, което се заражда както между самите деца, така и между децата и техните учители и екскурзоводи остават и след приключването на лагерите. Запознайте се с летни училища и програми тук.

 • Английски и немски лета 2017 г.

  След 7 години в комплекса, Копаоник се преместихме в парк-хотела в Иваница. Град Иваница е една действително красива част от…

 • Английски лета в Лондон (Уилзден)

  Тази лятна езикова програма е специално разработена за ученици на възраст от 10 до 18 години. Участниците ще имат възможността…

 • Английски зими: Копаоник 2017 г.

  Смесете вълнуващите усещания от една ски-ваканция с приятните преживявания в един езиков и академичен лагер този януари. „Английски зими“ е…

0 Коментара

Отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

13 + 5 =